időkapszula

2021.10.28. 10:26

Töretlen lelkesedéssel énekelnek a mezőhegyesi kórustagok

Mozgalmas év van a mezőhegyesi református egyházközség mögött, annak ellenére, hogy a hitéletet, a közösségi összejövetelek gyakoriságát a pandémia alatt korlátozták.

Cs. I.

Fotó: Nagy Tibor 3

2021 tavaszán befejeződött a több mint 110 éves templom és parókia felújításának az első szakasza. Erdősi Tibor református lelkipásztor akkor arról mesélt, hogy a templomuk csúcsát addig díszítő gömb egy csillaggal is kiegészült. Az óarany bádogmunka érdekessége, hogy a gömbbe időkapszulát helyezett el a Mezőhegyesi Református Egyházközség Presbitériuma.

Az időkapszulába múltuk és jelenük emlékeit, a gyülekezet történetét feldolgozó füzetet és fényképeket helyeztek. Mindezek mellett a Kálvin kórus alapító okiratait is dokumentálták.

A kórus lelkes tagjai a nyáron, amint lehetett biztonsággal közösségi összejöveteleket szervezni, a próbákat újra megkezdték. A reformáció napján, október 31-én, az ünnepi istentiszteleten alkalmuk lesz bemutatkozni – értesült hírportálunk.

Az énekkar 2010-ben alakult, lelkészük, Erdősi Tibor és feleségének a kezdeményezésére. Demény Lajosné lett a kórus vezetője, aki a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskolában ének-zenét tanított. A zenekedvelő, énekelni szerető tagok pedig csatlakoztak, kezdeti lelkesedésük máig megmaradt.

Az énekkari tagokat a zene láthatóan örömmel tölti el, és összefogja közösségüket. Egyházi ünnepeken, keresztelőkön, konfirmálás, esküvő alkalmával, városi kulturális rendezvényeken is felléptek. A legnagyobb kihívást a Mutasd magad Dél-Békés rendezvényen és reformációi emlékhangversenyeken való éneklés, fellépés nyújtotta. Vidéki egyházközségektől is kapott felkérést a kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában