Kerékpárosbarát iskola cím

2021.10.12. 17:29

Tízből hét tanuló biciklivel érkezett az iskolába Békéscsabán

Kerékpárosbarát iskola címet nyert el az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai telephelye, második lett az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai telephelye, harmadik pedig a Gerlai Általános Iskola – ismertette kedden a városházán Szarvas Péter polgármester, ahol Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterekkel gratulált a dobogón végzett intézmények vezetőinek, tanulóinak.

Licska Balázs

Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

A diákok ajándékot vehettek át: a pakkok villogót, lámpát és társasjátékot is tartalmaztak. Petri Hajnalka, az Erzsébethelyi Általános Iskola igazgatója elmondta, 520 diák jár az intézménybe, fele a Madách utcába, fele a Rózsa utcába. Mivel kertvárosi intézményről van szó, és a telephelyek könnyedén megközelíthetők, ösztönzés nélkül is, főleg jó időben a tanulók 70 százaléka biciklivel érkezik reggelente suliba, majd megy haza délután. Fontosnak ítélik a környezettudatos nevelést, amit a kerékpározás népszerűsítésével is erősítenek.

Fotók: Bencsik Ádám

Szarvas Péter polgármester emlékeztetett, hogy a szeptember 22-ei autómentes naphoz kapcsolódva versenyre hívták a békéscsabai iskolákat, amelyek közül kilencen neveztek. Aznap több mint 1500 diák indult útnak kerékpárral ezekbe az intézményekbe, ami a tavalyi számokhoz képest emelkedést jelent. A Madách utcaiba a tanulók 77, a Rózsa utcaiba 75, a gerlaiba pedig 74 százaléka érkezett akkor biciklivel.

Varga Tamás, Szarvas Péter és Nagy Ferenc

Elmondta, az önkormányzat minden lehetőséget megragad arra, hogy az autók használatával szemben a kerékpározást népszerűsítse. Sok energiát és pénzt fordít a város arra, hogy újabb bicikliutakat építsenek, valamint a meglévőket korszerűsítsék, példaként hozta fel a Dobozi utat, a Bartók Béla utat, a Szabolcs utcát, a Szarvasi utat, a Lencsési utat.

A diákok, az intézmények és a város vezetői a díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában