beruházás

2021.10.18. 17:20

Teljesült a pusztaföldvári álom, korszerű piac várja a termelőket

Sokat vártak erre a napra a pusztaföldváriak: hivatalosan is átadták az új helyi termelői piacteret és a volt pártház öreg épületéből kialakított csarnokot hétfőn.

Cs. I.

Sonkolyos Szabolcs polgármester a helyszínen elmondta, a beruházás a TOP-os pályázati forrás jóvoltából valósulhatott meg. Első körben az önkormányzat által magánkézből megvásárolt, a település központjában álló régi épület (sok funkciót betöltött, volt ott butik, zöldséges, kocsma) átalakítását amikor elkezdték, életveszélyessé kellett nyilvánítani rossz állapota miatt.

Sonkolyos Szabolcs a szabadtéri megoldásokat mutatta /A szerző felvételei/

A képviselő-testület döntött, folytatja a beruházást, ám a támogatási összeg (55,9 millió forint) nem volt elegendő a befejezéshez.

Módosították a kiviteli terveket, az önkormányzat azért, hogy az önerőt vállalhassa, lehívott 10,2 millió forint hitelt, majd a költségnövekményre kért plusz forrást.

Ekkor érkezett 10,3 millió forint és az udvari rész kialakítására hasonló indokkal 16 millió forint. A több mint 80 millió forintos projekt keretében, a felújított, akadálymentesített épületben mosdók, eladóterek, ládamosó, öltöző, pihenőtér is helyet kapott. Az udvaron térkővel fedett, kulturált, 21 árusító helyet alakítottak ki.

Az árusok már használják, Pusztaföldváron szerdán, pénteken és szombaton van piac, ingyen értékesíthetik portékáikat a kereskedők.

A beruházás része a hat autónak kiépített parkoló, valamint a kerékpártároló és a rendezett környezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában