Fehér Bot Napja

2021.10.14. 15:39

Szakmai napot tartott Békéscsabán a Kreatív Formák Alapítvány

Szakmai napot tartott a Kreatív Formák Alapítvány tegnap a megyei könyvtárban.

N . Sz.

20211014 Békéscsaba Fehér Bot világnap szakmai rendezvény a képen Gáspárné Mészáros Éva rehabilitációs szakember fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

A Fehér Bot Napja alkalmából életre hívott programra a látássérült embereket támogató közhasznú szervezet akkreditált foglalkoztatókat, támogató szolgálatokat, házi segítségnyújtókat, falugondnokokat, ügyintézőket invitált annak érdekében, hogy gyorsabb legyen a szervezetek közötti információáramlás és tapasztalatcsere. Nagygyörgy Éva szakmai vezető kiemelte, minden megmozdulásuk középpontjában a látássérültek életszínvonalának emelése áll. Hozzátette, a hazánkban élő látássérültek 22 százaléka dél-alföldi régió megyéiben lakik, több mint felük idős, sokan a külvilágtól elzártan, magányosan próbálnak boldogulni.

Gáspárné Mészáros Éva /Fotó Bencsik Ádám/

A Kreatív Formák szakemberei arra törekednek, hogy a sorstársak minél teljesebb értékű életet élhessenek, ezért egyéni tanácsadást, otthoni segítségnyújtást, tanítást, közösségi programokat kínálnak nekik. Elemi rehabilitációjuk célja, hogy a látássérültek elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek birtokában a legnagyobb önállósággal élhetnek.

Nagygyörgy Éva a szakmai napon hangsúlyozta, megyénként 2-3 szakemberük dolgozik, több mint negyvenen élnek is a segítséggel, sőt a jelentkezők száma folyamatosan nő. A már húsz éve nemlátó Holl Józsefné elmondta, az alapítvány segítségével tud eljutni a bankba, a postára, a gyógyszertárba és a mindennapokhoz szükséges Braille-írást is megtanulta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában