Magyar Falu Program

2021.10.17. 06:55

Modern körülményeket teremtenek a kötegyáni óvodában

Három, a Magyar Falu Program keretében benyújtott sikeres pályázat is érinti az óvodát, azok révén összesen csaknem 35 millió forintot nyert el az önkormányzat – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester, kiemelve, így jelentősen megújulhat az intézmény épülete és udvara.

L. B.

Korszerűsítették a több mint negyvenéves mosdót, mutatta hírportálunknak dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia /A szerző felvétele/

Elmondta, mind a két, csoportszobához tartozó, 1978-ban épült mosdót korszerűsítették az elmúlt időszakban, ennek köszönhetően a modern kor követelményeinek megfelelő illemhelyek, mosdókagylók állnak a kicsik rendelkezésére. Emellett a konyhát szintén rendbe tették, újabb eszközökkel szerelték fel, mint ahogy a folyosón is lecserélték a több évtizedes burkolatot. Hozzátette, a tornaszobánál is problémát jelentett korábban a beázás, ezt a gondot a tetőszerkezet korszerűsítésével oldották meg.

Korszerűsítették a több mint negyvenéves mosdót, mutatta hírportálunknak dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia /A szerző felvétele/

Az udvarra a gyerekek örömére vadonatúj játékok érkeznek, a projekt ezen elemét is igyekeznek minél hamarabb megvalósítani. Például homokozót alakítanak ki, illetve a vár helyére, amihez csúszda is tartozik, szintén másik elem érkezik, azt pedig áthelyezik a központban lévő játszótérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában