program

2021.10.13. 12:09

Köszöntötték az újszülötteket Orosházán

Gőgicsélő, egymással ismerkedő babák találkozhattak szerda délelőtt a Petőfi művelődési központban, ahova a városvezetés invitálta őket szüleikkel.

Cs. I.

Balról Hajba Gergő, Erdélyi Nolen anyukájával érkezett a babaköszöntőre /A szerző felvétele/

A babaköszöntő program újabb eseményére 117 család kapott meghívást (akiknek a gyermeke 2021 január és július között született, az anyakönyvezés időpontjában orosházi állandó bejelentett lakóhellyel rendelkezett). A Vörösmarty iskola diákjai éneke után Dávid Zoltán polgármester az önkormányzat nevében köszöntötte az újszülötteket. Beszélt a gyermekáldás öröméről és arról a felelősségről, aggódásról, ami egy életen át tart.

Balról Hajba Gergő, Erdélyi Nolen anyukájával érkezett a babaköszöntőre /A szerző felvétele/

A boldog pillanatok megélése viszi át a családokat a nehézségeken is. A boldoguláshoz pedig számos segítséget remélhetnek a fiatalok, a kormány családpolitikája segíti őket ebben. A városvezető a támogatások igénybe vételére sarkallta a megjelenteket, majd átadta a helyi önkormányzat újszülötteket támogató babacsomagjait a megjelenteknek. Minden csomagba 18 ezer forint értékű vásárlási utalvány, mesekönyv, rágóka, köszöntőkártya került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában