Békéscsaba

2021.10.02. 14:55

Jubileumi közgyűlést tartott a városvédők egyesülete

Alapításának 35. évfordulóját ünnepelve tartotta meg éves közgyűlését szombaton a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület.

V. E.

20211002 Békéscsaba Városvédő egyesület ülése a képen Mészáros Zsuzsa elnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Ugrai Gábor, az egyesület elnöke elmondta, a jubileum tavaly lett volna esedékes, a pandémia miatt azonban idén emlékeznek meg róla. Hozzátette, két rendezvényt vontak össze, melyek közül egyik az éves közgyűlés, aminek keretében ismertették az elmúlt év eseményeit, illetve jövőbeni terveiket, a másik pedig az ünnepi közgyűlés, amelyben 35 évet foglaltak össze a jelenlévők számára. Megemlékeztek továbbá egykori tagjaikról, valamint okleveleket adtak át azoknak, akik sokat tettek már az egyesületért. Közülük id. Hankó András és dr. Jároli József díszoklevelet vehetett át.

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményen volt még vetítés az elmúlt évtizedekről, valamint két csabai történésztanuló, Holecska Zoltán és Tömő Ákos készülő kiadványáról beszéltek, amely 101 érdekes békéscsabai helyet mutat majd be. Mindezt színesítette egy kisebb kiállítás a helyszínen az egyesület által készített kiadványokból és könyvekből, valamint a kapott oklevelekből, és kitüntetésekből. Ugrai Gábor végül elmondta, fő céljukká vált fiatalokat vonzani egyesületükbe, akik az utánpótlást és új ötleteket jelentenek számukra. Az ünnepségen dr. Jároli József, Szarvas Péter és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is köszöntőt mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában