TOP

2021.10.03. 13:00

Felújítják az árkokat Sarkadon

Az újteleki városrészben 350 millió forintból fejlesztik, bővítik és korszerűsítik a csapadékvizet elvezető rendszereket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – ismertette dr. Mokán István polgármester.

L. B.

A Gyulai úton, a Batthyány és az Iskola utcákban zárt csatornát építenek, a Lehel és a Kálvin utcákban, valamint a Kálvin tér egy részén pedig a meglévő árkokat korszerűsítik, teszik rendbe. A felgyülemlett víz tározására kialakítanak egy úgynevezett szívómedencét, és a benne lévő csapadék szivattyúzásához a Bárkás-csatornánál egy mobil átemelőt telepítenek. Emellett az Újteleki-csatorna kül- és belterületi csatlakozásában egy műtárgyat, egy tiltót építenek.

A városvezető hangsúlyozta, hogy a beruházás révén növelik a sarkadiak biztonságát, csökkentik azt a veszélyt, amit a lezúduló csapadék jelenthet. Ugyanis a vizet rendezettebben, károk nélkül vezethetik le. Mindezek révén az újteleki városrész élhetőbbé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában