khesz

2021.10.22. 18:51

Eddig sohasem telepített hal került a Körösbe

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége pénteken közösségi oldalán számolt be arról, hogy a haltelepítések következő állomásaként egy igazi ritkaságot sikerült beszerezniük.

N. T.

– Szövetségünk az utóbbi években számos alkalommal igyekezett olyan halkihelyezéseket megvalósítani, amelynek célhalai a kisebb egyedszámú, vagy ritkán telepített fajok képviselői közül kerültek ki. Csütörtökön a Körösök egyik őshonos, régi időkben igencsak ikonikus „körösi” uszonyosát, a márnát sikerült beszereznünk állandó haltenyésztő partnerünktől, a Megafish Kft-től, akik először próbálkoztak márnaszaporítással és -keltetéssel – írja közösségi oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Mint megtudtuk, az előnevelt, átlagosan 5-8 centiméter testhosszúságú apróságokból több horgászszövetség is vásárolt, így számos horgászvízbe – többek között a Körösökbe is – országosan először kerülhettek telepített márnák, ami abszolút kuriózum a hazai vizek halasításának történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában