Battonya

2021.10.01. 07:00

Diákok vetélkedtek a Mikesben

Diáknapot tartottak a Mikes iskolában a régi hagyományokat folytatva, a pákozdi csata évfordulójához kapcsolódva.

Cs. I.

Alaposan felkészültek a diákok a megmérettetésre /Fotó: BMH/

Az 1–12. évfolyamosok részvételével megemlékeztek a 260 éve elhunyt Mikes Kelemenről, majd az alsósok pajzsot terveztek és készítettek, énekeltek és táncoltak, ügyességi vetélkedőn bizonyítottak – számoltak be közösségi oldalukon.

A nagyok honvédelmi és ügyességi feladatokból álló versenyére a szerb és a román általános iskolából is érkeztek 7-8. évfolyamos vendégcsapatok. Előzetesen készítettek zászlót, menetdalt, csatakiáltást. 11 állomáson megmutatták (kézigránátdobásban, mocsárjárásban, majomlétrán, sebesültellátásban, kötélmászásban, légpuska- és airsoftlövészetben) felkészültségüket. A rendőrség bemutatójából a beöltözés és a technikai eszközök kipróbálása volt a legnépszerűbb. Eredmények felső tagozaton: 1. 6. a (Darázs csapat), 2. 8. a (Törpék), 3. 5. a (Bölcs baglyok). Középiskola: 1. 12/C (Elit kommanó), 2. 11/C (Éhenkórászok), 3. 9/A (Gólyák).

Alaposan felkészültek a diákok a megmérettetésre /Fotó: BMH/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában