békéscsaba

2021.10.20. 21:00

Babafürdetéssel, játékkal ünnepelték a kézmosást világnapját

 Negyedik alkalommal emlékeztek meg a kézmosás világnapjáról a Kölcsey utcai óvodások.

N. Sz.

Pribelszki Péterné intézményvezető elmondta, a gyerekek a kézmosáshoz, tisztálkodáshoz kapcsolódó meséket, verseket, mondókákat hallhattak és mondogattak, találós kérdésekre válaszoltak és különféle vizes játékokkal foglalatoskodhattak.

Babát fürdettek, szappanbuborékot fújtak, a tisztálkodáshoz kapcsolódó memóriajátékot játszottak. Kincseket kerestek: körömkefét, fésűt, fogkefét rejtettek el az óvodapedagógusok a csoportszobában. Vizes alkotások is születtek: a legkisebbek egy képzeletbeli csap alá nyomták befestett tenyerüket, majd vízcseppeket varázsoltak, ragasztottak rá.

Babát fürdetnek a nagyközépsősök a Kölcsey óvodában /Fotó: BMH/

Kisfilmet néztek a testi tisztálkodásról, drámajáték keretén belül játszották el a helyes kézmosás menetét, és lépésről lépésre megbeszélték, hogyan mossa le a szappan a bacilusokat, vírusokat. Az óvodások ajándékot is kaptak: nyakba akasztható emblémájukon vízcsepp, szappan és kéz kapaszkodik össze. N. Sz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában