kórház

2021.09.08. 07:35

Új térdsebész szakorvos állt munkába Orosházán

Új ortopéd, térdsebész orvos érkezett az orosházi kórházba. Az ismét elinduló ortopédia szakrendelés mellett térdműtéteket is végez, ügyeletesként az SBO munkáját is segíti a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben dr. Szalay Márton.

Cs. I.

– Gyerekkoromban állatorvosnak készültem, de mindig motoszkált a gondolat a fejemben, hogy embereket gyógyítsak, hiszen már általános iskolában is elsősegélynyújtó voltam. Úgy hozta a sors, hogy mindkét egyetemre felvettek, végül az általános orvostudomány mellett döntöttem és Szegeden tanultam. Jó döntés volt – mesélt magáról.

Dr. Szalay Márton Péter keddtől rendel a kórházban /Fotó: BMH/

– Elsőévesként a szolnoki kórházban töltöttem a gyakorlatot a baleseti sebészeten. Nagy hatással volt rám, megtetszett a műtéti szakma. Majd Szolnokon dolgoztam, ott szereztem igazi rutint – sorolta. Az elmúlt éveket már a szegedi klinikán töltötte, ahol komoly gyakorlati tudásra tett szert, itt specializálódott a térdsebészetre is.

– Több szegedi kollégám dolgozott az orosházi kórházban, ők javasolták, jó a csapat, jók a körülmények, van szakmai kihívás. Felkerestem dr. Duray Gergő főigazgatót, megbeszéltük a részleteket és itt dolgozom. Az ortopédiai- és térdsebészeti szakrendelés mellett atroszkópiás térdműtéteket végzek, de a sürgősségin is vállalok traumás ügyeletet, ezzel is segítve az intézmény működését – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában