galériával

2021.09.04. 19:56

Tizenhetedik alkalommal tartották meg a muronyi falunapot

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg szombaton a muronyi falunapot.

N. Sz.

Az esemény főzőversennyel vette kezdetét, amelyen 29 csapat indult csaknem négyszáz résztvevővel. Szegfű Gábor elmondta, a marhapörkölt alapanyagát a Hidasháti Zrt. felajánlása révén az önkormányzat biztosította a nevezőknek. Az elkészült étkeket íz és kinézet alapján bírálták el, idén a helyi alapszolgáltató dolgozói bizonyultak a legjobbnak.

Sípos Róbert a Levendula-csapatot erősítette /A szerző felvétele/

– A falunap olyan közösségi programot jelent, amely egy kis időre kiszakítja a helyieket a hétköznapok világából, kicsiknek és nagyoknak egyaránt önfeledt szórakozást, kikapcsolódást jelent – emelte ki a település polgármestere, aki a rendezvény ünnepélyes megnyitóján külön köszöntötte Borsos Jánosné ápolónőt és Balog Istvánné idősgondozót. Hosszú évtizedeken át végzett önzetlen munkájukat ajándékkal, oklevéllel és virágcsokorral hálálta meg valamennyi helyi lakos nevében.

Szegfű Gábor bejelentette azt is, hogy a kormány támogatását fejezte ki Murony szennyvíz-elvezetési rendszerének kiépítése kapcsán. A polgármester kiemelte, hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás, reményeik szerint a jövő évben pedig kezdetét veheti a beruházás is, amely a település életében kiemelt horderejű előrelépés, fontos fejlesztés. A falunapot a rendőrség baleset-megelőzési programja, nótaének, zenés gyermekműsor, táncbemutató és utcabál is színesítette. Megnyílt Misik Istvánné cirkuszi kiállítása a 100 éve született világhírű zenebohóc, Eötvös Gábor tiszteletére. A magángyűjtő elmondta, a kollekció egy 1200 darabos porcelánbaba-gyűjtemény része, a művelődési házban tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában