csatlakozási pont

2021.09.08. 11:29

Régi útproblémát orvosoltak Békésen

Régen fennálló problémát orvosoltak a közelmúltban a Magyar Közút szakemberei Békésen, a Rákóczi és a Petőfi utca csatlakozási pontjánál. A fejlesztés a település lakói és a városon áthaladók szempontjából is fontos volt.

Papp Gábor

20210906 Békés Polgár Zoltán A 4238-as jelű és a 470-es jelű utak csatlakozási pontjánál, a jelzőlámpás csomópontban a több mint 10 éve átvezetett forgalomvezérlő kábel miatt keresztben átvágták a 4238-as utat. Ezen a nyomvonalon azóta folyamatosan süllyedés tapasztalható, jelenleg is csak döcögni lehet rajta, az autósok keresik cikk-cakk vonalban a kevésbé rázós részeket, ami miatt baleset-veszélyessé válhat a közlekedés. Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Polgár Zoltán alpolgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Békés belvárosában, a 4238-as jelű és a 470-es jelű utak csatlakozási pontjánál fennálló közlekedési problémák megoldása, a Békésen élők és a településen áthaladók biztonságos közúti közlekedése érdekében a Magyar Közút illetékeseihez fordult közelmúltban. Mint azt az alpolgármester elmondta,

az említett csatlakozási pontnál, a jelzőlámpás csomópontban a több mint 10 éve átvezetett forgalomvezérlő kábel miatt keresztben átvágták a 4238-as utat.

– Ezen a nyomvonalon azóta folyamatosan süllyedés volt tapasztalható, csak döcögni lehetett rajta, az autósok cikkcakk vonalban keresték a kevésbé rázós részeket, ami miatt balesetveszélyessé is válhatott a közlekedés.

Polgár Zoltán: a munkálatok fontosak voltak közlekedésbiztonsági szempontból /Fotó: Imre György/

A fejlesztésekért felelős alpolgármester hozzátette, az érintett csomópontban a Petőfi utcáról a Rákóczi utcára ráfordulva is veszélyes kátyúk alakultak ki, valamint a Rákóczi utcáról a Petőfi utcára kanyarodó sávban is a jelzőlámpánál hasonló helyzet fogadta a közlekedőket.

– Mindezek miatt kértem a Magyar Közutat, hogy időtálló módon javítsák az úthibát, és ezzel előzzék meg a balesetveszélyes helyzeteket – tette hozzá, majd kiemelte, a cég ezt követően rövid időn belül megkezdte a munkálatokat a területen, nagyon konstruktívan álltak a kérdéshez, elismerés illeti őket mindezért.

A Magyar Közút megkeresésünkre elmondta,

szakembereik az alpolgármester által részletezett okok miatt a 4238-as jelű és a 470-es jelű utak csatlakozási pontjánál a jelzőlámpák közötti két forgalmi sávban, a Tarhos felől Mezőberény felé egyenesen haladó, illetve Békéscsaba irányába kanyarodó sávban végeztek javítást.

Élvágás és bontás után kopóréteget építettek be a szakaszon. A Petőfiről a Rákóczi utca irányába jobbra kanyarodó sávban a hibákat a burkolat marása után kopóréteg beépítésével javították szakembereink a burkolat szélén, illetve a Rákóczi utcán közel félpályás felületen. A két helyszínen összesen 4,5 tonna aszfaltot dolgoztak be munkatársaink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában