önzetlen segítők

2021.09.06. 15:14

Mozgósították a véradókat több megyei helyszínen

A Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szeptember 6-án, 7-én, 9-én szervez Békéscsabán véradást. Orosházán a Doherty Hungary Kft. is véradást hirdetett hétfőre.

Cs. I- V. N.

20210906 Békéscsaba Civil véradás a városi véradó központban fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Az Országos Vérellátó Szolgálat csabai kirendeltségén kedden 8 órától 18 óráig, csütörtökön 16 óráig várják a jelentkezőket. Kesjár Kitti, a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ programkoordinátora lapunknak elmondta, idén ötödik alkalommal rendezik meg a Miniszterelnökséggel közösen a Civil Véradás elnevezésű programot.

A békéscsabai helyszínre csütörtökig várják a véradókat /Fotó: Bencsik Ádám/

– Ez a harmadik alkalom, hogy mi is részt veszünk az országos kezdeményezésen. Az a cél, hogy minél több civil szervezethez eljusson a véradás híre, fontossága – hangsúlyozta a megyei koordinátor. Hozzátette, a megyében tavaly tavasszal majd hatvanan jelentkeztek, októberben viszont már érződött a pandémia hatása. Jóval kevesebben vettek részt az akkor kétnapos programon.

– Most bizakodunk, reméljük, minél többen eljönnek vért adni, hiszen azzal akár három ember életét is megmenthetik – fogalmazott Kesjár Kitti. Mint megtudtuk, annak a civil szervezetnek a tagjai, akik a héten a legtöbb véradót delegálják, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő vendégeként díjmentesen látogathatják meg a Parlamentet. Továbbá a három legtöbb véradót delegáló szervezet 5, 10 és 15 ezer forint értékű vásárlási utalványt is kap ajándékba.

Orosházán, a Magyar Vöröskereszttel együttműködve, a Doherty Hungary Kft. is véradást hirdetett hétfőre. A Gyártelep utcai cég telephelyén négy órán keresztül várták az önzetlen segítőket. A társaság kereste meg a vöröskereszteseket még tavaly. A vírushelyzet miatt akkor nem, idén viszont megszervezhették az üzem területén az első ilyen alkalmat. Több mint húsz jelentkező nyújtotta a karját, volt közöttük tíz olyan dolgozó, aki első véradóként vett részt a kitelepült véradáson. A szomszédos OVM Karsai Zrt. munkavállalói közül is érkezett véradó – értesült lapunk. Megtudtuk a helyszínen, hogy a Doherty megvendégelte a véradókat, a Magyar Vöröskereszt pedig ajándékba kézfertőtlenítőt adott mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában