Orosháza

2021.09.17. 12:58

Kondiparkkal bővült a Táncsics sportudvara

Az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eszköze a mindennapos sportolás, amit leginkább a könnyen hozzáférhető és ingyenesen igénybe vehető létesítményekkel lehet vonzóvá tenni.

Cs. I.

Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer a szabadidős sportban az úgynevezett street – workout, azaz a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok, sportparkok használata. A Táncsics gimnáziumban több mint 10 millió forintból, támogatók példás összefogásával, pénteken felavatták a kondiparkot.

A Táncsics sportolói tartottak bemutatót /A szerző felvétele/

Dr. Blahó János igazgató kiemelte, a sport meghatározza a középiskola jelenét, de az elmúlt évtizedeit is. Az élsport mellett a tömegsportra is hangsúlyt helyeznek.

Dávid Zoltán polgármester gratulált a fiataloknak, hogy e helyen nem csak a szellemet, de a testet is kiváló körülmények között pallérozhatják. Dr. Kaáli Géza professzor, az öreg diákok közösségének a nevében (ők is hozzájárultak a park létrehozásához) személyes, sporthoz kötődő élményeit osztotta meg a fiatalokkal. Majd a diákok tartottak bemutatót a szereken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában