Vésztő

2021.09.04. 17:17

Kezdődhet a Monostor étterem felújítása

Heteken belül rajtolhatnak a munkálatok a Monostor étteremben – mondta Karakas Anikó polgármester. A felújítást jövő nyárra kell befejezni, de szeretnék, ha év elejére véget érne a beruházás­.

L. B.

Emlékeztetett, miszerint az önkormányzat a Belügyminisztérium által meghirdetett Gazdaságélénkítő Program keretében nyert bruttó 125 millió forint vissza nem térítendő támogatást, amelyből központi konyhát alakítanak ki a Monostor étteremben­.

Több helyiséget korszerűsítenek – többek között cserélik a burkolatokat, festenek, mázolnak, megújítják az elektromos hálózatot, a fűtési rendszert és a gépészetet –, valamint a konyhát minden szükséges eszközzel, berendezéssel felszerelik, az üstöktől a sütőkig. Egy ételkiszállító járművet is beszereznek. Mivel a hely korábban is működött étteremként, ezért átépítések nem szükségesek, a helyiségek és a konyha közötti kapcsolatok adottak.

Karakas Anikó polgármester hangsúlyozta, a fejlesztés eredményeként a Monostor étterem visszakaphatja eredeti funkcióját, késő délután és este is étteremként működhet, fogadhat vendégeket. Ilyen lehetőség jelenleg nem adott Vésztőn. Emellett az étterem akár több mint százfős rendezvényeknek is helyet adhat megfelelő körülmények között.

A konyhát az önkormányzat egy általa létrehozott nonprofit kft. révén üzemeltetné, és a közétkeztetést, mint kötelező feladatot, a város látná el. Tehát ők készítenék az ételt az óvodásoknak, az általános iskolásoknak és az időseknek is. A közétkeztetés biztosítására jelenleg egy közétkeztetési céggel áll szerződésben a város. Mivel a kontraktus augusztus 31-én lejárt volna, ezért a képviselő-testület egy korábbi ülésén úgy döntött, hogy azt meghosszabbítja 2022. január 31-ig.

A konyhát egy nonprofit kft. révén üzemeltetné az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában