Románia-Magyarország

2021.09.25. 13:00

Határvízi bejárást tartottak a szakemberek

A tavalyi évi – járványhelyzet miatti – kényszerszünetet követően, idén szeptember 14-16. között kerülhetett sor a közös érdekeltségű ár- és belvízvédelmi művek román területre eső szemléjére.

beol.hu

Menyházai kiindulással megtekintettük a Fehér-Körös főbb árvízcsúcs csökkentő tározóit, elsőként a Zarándi-, majd a Sikulai tározót – olvasható " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a Körösvidéki Vízügyi Igazgatóság közösségi oldalán.

A szemle második napján a még épülő Mihelényi tározó került szemlére, melynek műszaki átadása – a forrás rendelkezésre állásának tekintetében – a jövő évre várható. A gépészeti berendezések üzemképesek, a műtárgy funkcióját képes ellátni. Az üzembe helyezéshez még a tározótérben kisajátítások, valamint egy út átépítése szükséges.

Fotók: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság/Facebook

A szemle tárgyát képezte tovább a Kishalmágyi tározó, valamint a Szanazugi védelmi központ felújításával párhuzamban megvalósuló Tulkai zsilip. Valamennyi megtekintett mű karbantartott, ár- és belvízvédekezésre alkalmas állapotú, a román Fél előírásainak megfelelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában