Végegyháza

2021.09.10. 19:00

Bemutatták a helyi értéktárat

Bemutatták egy rendezvény keretében a helyi értéktárat és annak tartalmát. A házigazda, Kinyó Ágnes könyvtárvezető elmondta, 21 értéket vettek fel több kategóriában. Végegyháza nem nagy település, de történelme, múltja formálta a közösséget.

Cs. I.

– Értékeinket fontos megőriznünk, ezekre összpontosítunk. Fontos emlékeztetnünk magunkat és a fiatalabbaknak átadni ezeket az értékeket és a hozzájuk fűződő történeteket – hangzott el a megnyitón. Egy vadászattal kapcsolatos szellemi munkásság is szerepel értékeik között, így a Csongrád megyei vadászkürtösök szignálja is felcsendült. Vajda Norbert polgármester köszöntője után a hallottakból kvíz segítségével egy kis játékkal elmélyítették az újonnan szerzett ismereteket.

Megismerkedhettek a helyi értékek történetével /Fotó: BMH/

Kézműves-foglalkozás várta a fiatalokat (horgolás, karkötőcsomózás, gyöngyözés, festés), akik a Nemzeti Művelődési Intézet Hungarikum Játszóházát is kipróbálhatták. A látogatóknak kaláccsal kedveskedtek, a recept ugyancsak része az értéktárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában