Suta Gyuláné

2021.09.25. 15:29

Almáskamarási kézbesítő is lehet a postások példaképe

A Magyar Posta 2017-ben, a 150 éves jubileumi programsorozat egyik elemeként alapította a Postás Példakép Díjat. Az elismerés célja, hogy megtalálják és bemutassák azokat a munkatársakat, akik szakmai teljesítményükkel és emberi hozzáállásukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, az ügyfelek bizalmát élvezik, és munkatársaik körében elismertek. Almáskamarás településen is van idén postáspéldakép-jelölt, Suta Gyuláné.

Csete Ilona

A kezdeményezés népszerű a lakosság és a postások körében is, hiszen ki ne lenne büszke arra, hogy postása a legjobbak között van. Vagy arra, hogy a településén, megyéjében van a legjobbak egyike. Idén is hat munkatárs indul a Postás Példakép Díjért, a szavazás hétfőn kezdődött.

Békés megyében, Almáskamaráson van idén postáspéldakép-jelölt, Suta Gyuláné Éva, a helyi kézbesítő. A szavazás október 4-ig tart.

Almáskamarás minden lakosa, kicsi és nagy, egyaránt jól ismeri Évát. Nem is csoda, hiszen a 900 fős Békés megyei településen 26 éve kézbesít. A gyakorlott kézbesítő postáscsaládba érkezett, amikor férjhez ment. Huszonhat éve az anyósát váltotta a település postásának pozíciójában. Ezt a döntést azóta sem bánta meg, szívvel-lélekkel végzi a munkáját.

Az almáskamarásiak kézbesítője, Suta Gyuláné Éva is lehet idén szavazatunkkal a postás példakép /Fotó: Magyar Posta/

Éva szívesen segít másokon. Az elmúlt közel három évtizedben volt erre alkalma bőven, hiszen mindenkit ismer. Ő az, aki tudja, ha segítség kell, és nem rest cselekedni.

Előfordult olyan eset, amikor a levelek mellett húsvétkor sonkát is vitt egyik ügyfelének, mert tudta, hogy nem engedheti meg magának az illető.

Volt, hogy kenyeret vett egy családnak, mert arra volt szükség. Tudja, hogy az idősek közül kinek kell segítség, és amikor csak tud, bevásárol nekik. Ezenkívül aktív részese a település közösségi életének. Szívesen vesz részt a gyereknap szervezésében vagy a májusfa állításában. Ha kell, akkor női focicsapatot is szervez.

Naponta húsz kilométert teker

Suta Gyuláné Éva naponta 18-20 kilométert teker a település utcáin, hogy ellássa munkáját. Nemrég kiszámolta, hogy az elmúlt 26 évben már 118 ezer kilométer tett meg. És ha el is fárad a nap végére, a férjére mindig jut energiája: az egyik legkedvesebb időtöltésük, amikor együtt megnéznek egy jó filmet. Évára október 4-éig lehet szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában