galériával

2021.08.20. 14:46

Tótkomlós hírnevét öregbítik a díjazottak

A XX. városnapi program mellett az újratelepítés 275. évfordulóját is ünnepelte Tótkomlós. A pénteki testületi ülésen megjelentek a testvértelepülési delegációk, kétoldalú megállapodást írtak alá. A természet házában Zsura Zoltán polgármester átadta a városi kitüntetéseket.

Cs. I.

Elsőként Pro Urbe-díjat vett át Laukó Zsuzsanna, a szlovák iskola igazgatója, aki a szlovák nemzetiségért dolgozott egész eddigi életében – hangzott el a méltatásban.

Pro Urbe-díjat kapott a Rákóczi Szövetség Tótkomlósi Helyi Szervezete.

Megalakulásuk óta feladatuknak tekintik, hogy szoros kapcsolatot alakítsanak ki a Felvidékről áttelepített családok és a szülőföldön élők között, s ápolják a felvidéki hagyományokat.

A tagok erősítik kapcsolatukat a határainkon túli, magyar lakta, elsősorban felvidéki településekkel, a fiatalokat megismertetik őseik szülőföldjével. A Rákóczi Szövetség Jankó János Ifjúsági Szervezetét 2009-ben alapították gimnazisták. Majláth Imre elnök Motyovszkiné Udvaros Idával együtt vette át az elismerést.

A díjazottak: Majláth Imre, Motyovszkiné Udvaros Ida, Laukó Zsuzsa, Horváth István /A szerző felvétele/

A Tótkomlós ifjú tehetsége díjat idén Bócz Máté, Dávid Kende, Horváth Laura, Mészáros Levente, Ondrejó Gergő kapta. Egy kiemelkedő eredményeket elért sportolónak is szólt a taps.

Zsura Zoltán a város napja alkalmából Horváth Istvánt, a testépítésben elért magyar és nemzetközi szinten is elismert kiemelkedő eredményei alapján polgármesteri elismerésben és pénzjutalomban részesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában