állatvédelem

2021.08.24. 19:00

Támogatást nyert a csabai menhely

A kormány 67 állatvédő civil szervezet munkájának támogatásáról döntött nemrégiben, elismerve az állatok védelme és a társadalom érdekében végzett erőfeszítéseiket – áll a Nemzeti Állatvédelmi Tanács Facebook-bejegyzésében. A 67 támogatott szervezet között­ a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület is szerepelt, kétmillió forint támogatást nyert. Ezt az összeget egy meghatározott cél megvalósítására használhatták fel.

V. N.

– Komoly logisztikát igényelt, hogy egy-egy sérült, beteg kutyát hogyan és hová tudunk elkülönítve elhelyezni. Lehetőségeink végesek voltak, hiszen egy műtött állatot nehéz úgy karanténozni, hogy semmilyen fertőzés ne érje, hogy gyógyulása steril környezetben történjen. Jókor jött ez a segítség, így egy újabb álmunkat tudtuk megvalósítani: vettünk egy új irodakonténert, amit lábadozószobaként fogunk használni, és ahol a beteg, műtött, ivartalanított kutyák fogják gyógyulásukig elkülönítve tölteni az idejüket – adta hírül az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában