Testületi ülés

2021.08.09. 17:39

Rendkívüli ülésen vitáztak Orosházán

A képviselő-testület rendkívüli ülésén hétfőn, a Közétkeztetési feladatok ellátása témájú közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó döntések meghozatala is napirenden volt egyéb témák mellette.

Cs. I.

A városvezetés álláspontja szerint a gyerekek érdekét szolgálja a változtatás /Illusztráció: Shutterstock/

Fotó: Shutterstock

A diákélelmezés sorsának tárgyalásakor az ellenzéki oldal képviselői azt firtatták, mi indokolja az intézmény kiszervezését, miért nem jó a jelenlegi forma. Javaslat volt, vegyék le napirendről; szavazzon mindenki név szerint, vállalva döntését. Az is elhangzott, a diákélelmezés kapcsán az érvelés az, hogy minden a gyerekek érdekében történik. De mi volt a rossz, ami veszélyeztette ezidáig az ellátást? – a kérdésekre Dávid Zoltán polgármester úgy reagált, az összes döntés a konyha megújítását, a gyerekek javát szolgálja. A Fidesz frakció megszavazta, az ellenzék nemmel voksolt a napirendre.

A városvezetés álláspontja szerint a gyerekek érdekét szolgálja a változtatás /Illusztráció: Shutterstock/

A város tulajdonában lévő egyik terület értékesítése is vitát generált: a Juhász Gyula utcai, egykori játszótér, közpark területét az egyik helyi építési vállalkozás szeretné megvásárolni. Ott garázsokat akar építeni lakossági kezdeményezésre.

Fetser János (MSZP) azt javasolta, ilyen önkormányzati tulajdont árverésen értékesítsenek. Úgy véli a 2 millió forintos vételár nem reális. A többség leszavazta a javaslatokat, megszavazta az eredeti előterjesztést azzal a kiegészítéssel, hogy a vételárból a megmaradó területre az önkormányzat szerezzen be játszótéri elemeket.

Dávid Zoltán mielőtt elrendelte volna a zárt ülést, megköszönte dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyzőnek az elmúlt 7 év munkáját. Majd a képviselők a víziközmű-vagyon helyzetéről tájékozódtak, áttekintették a feladatellátási kötelezettséget a magyar állam terhére történő átruházás megalapozása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában