frissítve

2021.08.06. 07:55

Medve bukkanhatott fel Nagyszénás közelében?

Csütörtökön futótűzként kezdett elterjedni a hír a közösségi médiában arról, hogy egy medvét láttak Nagyszénás közelében.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Úgy fest, hogy a szóbeszéd nem kacsa, valóban medvét láttak Nagyszénás közelében. Nemrég a területileg illetékes vadásztársaság is kiadott egy tájékoztatást, ami futótűzként terjed a neten – írja az " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Underhang blog.

A poszt szerzője kitér arra is, hogy Balog Valter, az Orosháza-Kardoskút Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság egyik vadásza megerősítette, hogy a MÁV részéről érkezett bejelentés a medvéről társaságukhoz.

A Csorvási Horgász Egyesület szintén beszámolt az esetről.

– A területileg illetékes vadásztársaság tájékoztatása alapján szeretnénk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy az Orosháza – Nagyszénás közötti vasútvonal mentén medvét láttak

– írják.

Az egyesület felhívja a horgászok figyelmét, hogy nyitott szemmel tartózkodjanak a vizek partján és senki ne csalizzon medvére.

– A hivatalos szervek felé megtörténtek a bejelentések – tették hozzá.

Frissítve:

Hrabovszki János, a vadászkamara megyei elnöke hírportálunknak úgy fogalmazott, ő is hallott arról a bejelentésről ami szerint medvét láttak a környéken, de a terület hivatásos vadászai nem találkoztak az állattal vagy rá utaló nyomokkal.

Az elnök hozzátette, amennyiben mégis ilyen történne, és valóban megerősítést nyer a dolog, akkor azt mindenképp jelezni fogják a lakosság felé.

Békésben nem ez az első eset, amikor medvét láttak, korábban Orosházáról és Tótkomlósról is érkezett bejelentés hasonló ügyben.

Akkor a Körös Maros Nemzeti Park Igazgatósága arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valaki látja az állatot, ne ingerelje, ne menjen a közelébe, kerülje ki, ahogy fogalmaztak: a medve ugyanis nem játék.

Frissítve:

Hírportálunk felkereste a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot. Tájékoztatásuk szerint valóban érkezett bejelentés hozzájuk, mely után értesítették a Körös-Marosi Nemzeti Park Igazgatóság kardoskúti tájegységének vezetőjét, aki viszont nem kért rendőri intézkedést, közreműködést.

Frissítve:

Hírportálunk az üggyel kapcsolatban a MÁV Zrt.-t is megkereste:

Csütörtök délután Orosháza és Nagyszénás között egy személyvonat mozdonyvezetője egy nagytestű állatot látott a vasúti pálya közvetlen közelében, melyről értesítette a vadásztársaságot. Az állat további sorsával kapcsolatban a vadásztársaság adhat felvilágosítást.

Az általános eljárásrend szerint a vasúti pályán, illetve annak közvetlen közelében történő vadkárokról a vasúttársaság a területileg illetékes vadásztársaságot értesíti. Előfordul, hogy elkóborolt nagytestű haszonállatok befogásához is szakemberek segítségét kéri a MÁV. Egy nagytestű állat (pl. szarvas) esetleges elütésekor a vasúti járműben is olyan károk keletkezhetnek, melyek miatt üzemképtelenné válik és nem tudja folytatni útját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában