ünnepség

2021.08.20. 18:28

Hazánk nemzetté válására emlékeztek Szarvason

Szarvason, pénteken egész nap Szent István-napi programokkal várták az érdeklődőket a Kacsa-tónál, az Ótemplom-téren, a Városi Strandon és a Szárazmalomnál is.

V. E.

A Szent István Színpadon fellépett Mága Ernő és zenekara, valamint a Cervinus Teátrum művészei, ünnepi műsorukkal. Innen indult a hagyományok szerint a felvonulás az Ótemplomhoz, ahol Lázár Zsolt evangélikus esperes és dr. Kiss Imre plébános mondott ünnepi beszédet, Nagy Róbert idézett Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi köszöntőjéből, majd Babák Mihály polgármester mondott ünnepi beszédet.

/Fotók: Babák Zoltán/

A polgármester beszédében elhangzott, hogy az egyik legfontosabb ünnepünk augusztus 20., mert az államalapításunkra, a nemzetté és a függetlenné válásunkra emlékezünk. Továbbá megmutatja, hogy 1000 év után is van még Magyarország, és ha kicsi is, de a miénk.

Végül sor került az ökumenikus kenyéráldásra. A színpadhoz először a Kárpátia zenél, majd Lampionos-felvonulásra gyülekezhetnek a jelenlévők a Holt-Körös partján, amit az ünnepi tűzijáték és a Honeybeast koncert követ. Az államalapítás ünnepének estéjét utcabállal zárják a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában