biharugra

2021.08.31. 11:00

Harmincmillió forintból újul meg a Bölönyi-kastély

Elkezdődött, és az ősszel be is fejeződik a Bölönyi-kastély részbeni felújítása – mondta Makra Tibor polgármester.

L. B.

20210824 Biharugra Több mint 30 millió forintból újítják fel a Bölönyi-kúriát. Képen: Makra Tibor polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Emlékeztetett, miszerint az önkormányzat mintegy 33 millió forintot nyert a Magyar Falu Program keretében tavaly közösségi tér fejlesztésére. Hangsúlyozta, a rezidencia közösségi térként szolgál, rendezvényeknek ad helyet, ezért fontos, hogy a programokon részt vevők otthonosan érezzék magukat, hogy méltó körülményeket biztosítsanak nekik.

Makra Tibor mutatta, hogy a mosdók is megújulnak /Fotó: L. B./

Kitért rá: a mosdó nem volt a követelményeknek megfelelő, a mai világban elfogadható, ezért mind a nőit, mind a férfit rendbe teszik. Mutatta, a szakemberek a minap pont ezen dolgoztak.

Hozzátette, az elaggott nyílászárók ugyancsak megújulnak a támogatásnak köszönhetően. Továbbá belülről festenek és mázolnak, valamint bizonyos helyiségekben a burkolatot is korszerűsítik. Emellett napelemet szintén telepítenek, azonban az épület védettsége miatt nem a kastélyra.

Makra Tibor ismertette, hogy tavaly a játszótér fejlesztésére is nyertek a Magyar Falu Program részeként 5 millió forintot, az ezzel kapcsolatos munkálatok hamarosan indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában