galériával

2021.08.07. 14:04

Autó- és motorcsodák érkeztek ismét Nagyszénásra

Nagyszénásra érkeztek a magyar autó- és motorsport jelesei, versenyzők, csapatok, a technikai sportok iránt érdeklődők, rajongók. Megtelt a fürdő melletti parkoló szombaton délelőtt, miközben a Nagyszénási Kulturális Központban megnyitották Márta Jánosnak a relikvia gyűjteményét.

Cs. I.

Benzingőz, lóerők, csillogó gépcsodák, felbőgő motorok és sok kíváncsi látogató – az immár 3. alkalommal meghirdetett autó és motorsport versenyzők aláírásait, relikviáit felvonultató gyűjtemény mellett az utca emberének is kínált fantasztikus látnivalót az a Márta János, aki mozgásában ugyan korlátozott, de lehetetlent nem ismerve tartja a kapcsolatot a versenyzőkkel, újabbnál újabb kapcsolatokat épít a világháló jóvoltából.

Az ő barátai azok a Békés megyei és az ország számos pontjáról szombaton Nagyszénásra érkezett fantasztikus sportemberek, akik naptárukba időben bejegyezték, hogy dolguk lesz ebben a Békés megyei nagyközségben augusztus 7-én: újra találkozhatnak Márta Jánossal, a baráttal, aki évről évre megszervezi ezt a remek alkalmat.

A megnyitón Pilán Éva arra emlékeztetett, hogy Nagyszénás már 3. alkalommal lehet részese egy ilyen fantasztikus találkozónak, amit egy olyan fiatalember álmodott meg, akinek naponta kell megküzdenie a betegséggel, ám az álmait nem adja fel. Példát mutat elszántságból, kitartásból.

- Ilyen emberek formálják az életünket, mint Márta János, aki példa mindannyiunk előtt, s aki által mi, magunk is jobbá válunk – fogalmazott a műsorközlő. A házigazda a kerekesszékében ülve a maga szerénységével és remek humorával arra emlékeztetett, neki kétkerekű bringája sincs, de sikerült idén is Nagyszénásra hívnia neves csapatokat, versenyzőket. Az orosházi Zilahi Zoltán 1929-es gyártású Harley Davidson motorját parkolta le, mutatta meg, s ettől a dátumtól napjaink autó-és motorcsodái ott sorakoztak a nézelődők legnagyobb örömére.

Remek szombati kikapcsolódást kínáltak kinn, a szabadban és bent, a kiállítótérben a nagyszénásiaknak és a még messzebbről érkezett látogatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában