galériával

2021.07.19. 17:29

Több mint hatszáz gyermeket vár az Át-Járás Tábor Gyulán

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a hátrányos helyzetű, illetve fogyatékossággal élő gyermek számára élményekkel teli táborozást biztosító Át-Járás Tábort Gyulán, a Woodland Központban, a volt Gellény Birtokon. Az öt hét alatt több mint hatszáz fiatal kapcsolódhat ki a programnak köszönhetően.

Papp Gábor

20210719 Gyula Át Járás tábort tartottak a Gellény birtokon fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Járványhullámok után és közben nyílt egy pici ablak, amelyen a magányból, az otthonból, a telefonok és a számítógépek mellől újra visszatalálhatunk egymáshoz – fogalmazott köszöntőjében Tyukodi László református lelkipásztor az Át-Járás Közösségépítő és Szabadidős Egyesület táborát bemutató hétfői sajtótájékoztatón.

Dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója elmondta, nagyon sokan és sokat dolgoztak azért, hogy a gyerekek minél jobban érezhessék magukat az eseményen. A kormányhivatal a Közös érték az egészség program keretében az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókat oszt meg a fiatalokkal, akik a kormányablakbuszt is megismerhetik, megismerhették. Az igazgató is felhívta arra a figyelmet, hogy a diákoknak a pandémia miatt nagyon sok időt kellett otthon tölteniük egyedül, társaság nélkül, éppen ezért is fontos, hogy most felszabadultan, közösen jól érezzék magukat. – Ez a hét nekik „készült”, róluk szól – fogalmazott.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere hangsúlyozta, nagyra becsüli azokat, akik mindent megtesznek azért, hogy a mai gyerekeknek is szép nyári élményei legyenek. Kiemelte, Gyula polgári város. – A polgári erények egyik legszebbike, a szociális érzékenység is jellemzi a várost – tette hozzá. – Mindez azt jelenti, hogy az itt élők igyekeznek tenni azért, hogy azoknak is szép pillanataik legyenek, akik számára ezt anyagi helyzetük nem tenné lehetővé. Kitért a térségi felelősség fontosságára, amelynek része, hogy a környékbeli településeken élő gyermekek a Gyulai Várfürdőtől a Váron át a lovas kocsizásig megismerhessék a város szépségeit, attrakcióit.

A gyulai önkormányzat egyébként több nyári tábort támogat, ilyen az Át-Járás Tábor, a nyári napközis tábor, a Hetedhét Játékváros, emellett a nyári gyermekétkeztetés ugyancsak biztosított. A városban ezen felül a várfürdő és a civilek is szerveznek táborokat.

Furák István táborvezető kiemelte a gyulai önkormányzat, a kormányhivatal, Tyukodi László lelkész, a kötegyáni református egyházközség, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a közreműködő szakemberek, illetve önkéntesek és dr. Kovács József országgyűlési képviselő segítségét a tábor létrejöttében. Mint megtudtuk, az öthetes, múlt héten kezdődött eseményre, a megye öt járásából mintegy hatszáz hátrányos helyzetű gyermeket várnak, akiket a helyi családsegítő központok segítségével választottak ki.

A programok nagyon változatosak, íjászat, lovaglás, lovas kocsikázás, kreatív játszóház, látogatás a várfürdőbe és kisvonatozás egyaránt várja a gyerekeket, de drogprevenciós, bűn- és baleset-megelőzési, illetve az internet veszélyeit bemutató foglalkozások egyaránt szolgálják a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában