Gyula

2021.07.22. 11:00

Tizenkétezer órán át járőröztek a polgárőrök

Több mint tizenkétezer órát teljesített a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület tavaly – mindez a fürdővárosi képviselő-testület legutóbbi ülésén derült ki, amelynek részeként a szervezet tájékoztatást adott előző évi tevékenységéről.

P. G.

A rendőrséggel és a határrendészettel közös szolgálati órák száma elérte a 2038-at, saját szervezésben 1590 órányi szolgálatot láttak el, amiből a vízi tagozat Szanazugban a nyári idény alatt közel 250 órát teljesített. Ehhez adódott még a 24 órás telefonos ügyelet, amely 8760 órát tett ki.

A tájékoztatóban kiemelték, hogy az önkormányzattal jó kapcsolatot ápolnak, a város anyagilag és informatikai eszközök átadásával is segíti az egyesület munkáját.

A szervezet tagjai emellett részt vesznek a tanyaprogramban is, heti rendszerességgel látogatják a külterületen élőket, és segítik őket problémáik megoldásában. Tanévkezdéskor Gyulán, valamint Gyulaváriban is erősítették és erősítik a balesetmentes közlekedést, a gyerekek biztonságos iskolába jutását. Halottak napján, illetve annak környékén is szolgálatot láttak el. A női kézilabdacsapat mérkőzéseit ugyancsak biztosították, ahogy a labdarúgó-mérkőzéseken is jelen vannak.

Az idei tervekkel kapcsolatban kiemelték, hogy az egyesület csatlakozott az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatához. A migrációs helyzetre való tekintettel növelik a határ menti járőrszolgálatot. A külterületek biztonsága érdekében pedig a szolgálati idő harminc százalékát ezeken a településrészeken töltik. Az egyesületnél megalakult a lovas tagozat, nyolc polgárőr kilenc lóval és egy szekérrel hozta létre ezt a szervezeti egységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában