békéscsaba

2021.07.30. 15:13

Húsz alkotó képéből nyílt padlásterápia-tárlat

Guba Tünde Bettina zongoraművész előadása és Lukoviczki Anna, a megyei könyvtár igazgatóhelyettesének beszéde nyitotta meg a VI. Padlásterápia kiállítását pénteken a Lencsési Könyvtárban, Békéscsabán.

N . Sz.

20210729 Békéscsaba Padlásterápia 6 – kiállítás a Lencsési Könyvtárban Képen: Baraczkáné Veronika és G. Pataki Mária festőnő Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

A program ötletgazdája, G. Pataki Mária festő kiemelte, húsz alkotó több mint száz képe ékesíti a falakat egy hónapon át. A festmények egy része szabadban, az Élővíz-csatorna partján készült: a pandémia után Soós Imre jóvoltából gyűlhettek össze a résztvevők a Gőzmalom téren. G. Pataki Mária elárulta, tíz tehetség már hosszú ideje intenzíven fest, ők a „kemény mag”, akik egytől egyig keresik, vagy megtalálták saját stílusukat.

Beraczkáné Veronika és G. Pataki Mária /Fotó: Imre György/

– Először mutatkozott be, bűvölte el a közönséget Kőváry Ilona, az újoncok közül pedig Fachs Judit és Rajeczki Nikolett tehetsége is példaértékű – sorolta G. Pataki Mária, hozzátéve, a legtermékenyebb alkotó Veresné Fehér Klára, akinek virágcsendéletei, portréi, alakjai külön kisteremben kaptak helyet. Színesítette repertoárját Beraczkáné Veronika is, aki elsőként híres festők alkotásait másolta, mára már az absztrakttal kísérletezik. Elhangzott, tervben van a VII. Padlásterápia is, melyet szintén Ferenci Attila családorvos, önkormányzati képviselő támogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában