Hatvanezer Fa Egyesület

2021.07.16. 09:06

Önkéntesek öntözik a szomjazó növényeket Békéscsabán

Nem csak ültetni, gondozni is kell a város fáit, erre hívták fel a figyelmet a napokban a Hatvanezer Fa Egyesület tagjai.

V. N.

Forrás: Ulbert Zoltán/Facebook

Mivel az idei talán az eddigi legforróbb, legszárazabb nyarunk, különösen fontos, hogy a város növényei ne szomjazzanak. A közösségi oldalon az egyesület közel nyolcezer tagot számlál, ha mindenki egy nap alatt legalább egy vödör vízzel meglocsolna egy közterületen álló fát, akkor egy hét alatt vízhez juthatna a város összes fája – olvasható a felhívásban.

– És ha esetleg valaki bizonytalan abban, hogy merre induljon el csemetéket öntözni, az a Kétegyházi úton, a Körte soron, a Lencsési úton, vagy a Dózsa György úton biztosan talál szomjazó növényeket. Ugyanakkor jó, ha tudja, hogy a csoportunk által az utóbbi időben kiültetett csemetéket, például a Kórház utcában, a Cserkész téren, a Franklin utcában, vagy a Tolnai dombon az egyesület tagjai és az „örökbefogadók” rendszeresen öntözik – fűzte hozzá Ulbert Zoltán, a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában