Gyula/Békés megye

2021.07.21. 19:55

Hasznos holmikat tartalmazó Baba Pakkal segített a Vöröskereszt

Két kismamának adták át az úgynevezett Baba Pakkot a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének vezetői szerdán délelőtt Gyulán. A kezdeményezéssel a nehéz helyzetben élő családokat segíti a karitatív szervezet. Eközben egy újabb megyei akciót is útjára indítottak, amivel szintén a szülőket, illetve gyermekeiket támogatják.

Papp Gábor

A Baba Pakk kifejezetten az újszülöttek ellátására, gondozására fókuszáló csomag, amely a kisbabák fogadásához szükséges alapvető eszközöket és információkat tartalmazza, megkönnyítve a szülés utáni első időszakot – nyilatkozta hírportálunknak Tóth Zoltánné. A Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója dr. Párducz Lászlóval, a Vöröskereszt megyei elnökével és Krizsán Margittal, a karitatív szervezet területi vezetőjével közösen nyújtotta át az adományokat a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházában szerdán délelőtt.

Dr. Párducz László

Az egyik édesanya, a kétegyházi Rácz Mercédesz hírportálunknak elmondta, igencsak meglepődött és nagy örömmel fogadta, hogy ő is kaphatott a segítségből. Mint megtudtuk, kislánya, Linett a 28. hétre született, hat hete, 1200 grammal. A gondos kezelésnek köszönhetően mindketten jól vannak, és várhatóan jövő hónapban hazamehetnek majd.

Molnár Gréta éppen másnapra várta, várja kislánya születését. Mint mondta, igazán örül a segítségnek, mert sok hasznos dolgot tartalmazó csomagot adtak át neki a Vöröskereszt helyi vezetői. – A pelenkától a fürdetőig minden rendkívül fontos szerepet tölt majd be kislányom ellátásában – tette hozzá.

Fotók: Jenei Péter

Tóth Zoltánné kérdésünkre elmondta, a pakkban tipegőtől a törölközőig, a kisollótól a lázmérőn át a köldökápolóig minden megtalálható, amire egy kismamának szüksége lehet a babaápoláshoz. Eddig egyébként már Sarkadon, Mezőkovácsházán és Békéscsabán adtak át hasonló csomagokat a megyében. A kismamákat, a családokat egy jelző rendszer segítségével választják ki.

A gyűjtés egyébként folytatódik, minden segíteni akaró támogathatja a Baba Pakk akciót pénzbeli adományokkal, amiről a Vöröskereszt oldalán bővebb információkat is olvashatnak. Dr. Párducz László, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei elnöke elmondta, minden újszülött gyermek a magyar nemzet megmaradásának letéteményese.

– A Magyar Vöröskereszt Baba Pakk akciója azt a célt szolgálja, hogy segítsük azokat az édesanyákat, azokat a családokat, akik nehezebb helyzetben vannak – fogalmazott dr. Párducz László. A Vöröskereszt megyei elnöke kitért arra is, hogy a karitatív szervezet, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság, illetve a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány összefogásával külön akciót is indítanak. A kezdeményezés részeként bárki leadhat olyan jó állapotú babaruhát, babakelengyét és minden hasznos eszközt, amivel a gyermeket vállaló családokat segíthetik. Erre a Vöröskereszt Békés megyei központjában, Békéscsabán, a Bajza utcában, illetve Gyulán, a Béke sugárút 67. szám alatt egyaránt lehetőség nyílik. Az adományokat eljuttatják majd a rászoruló családokhoz, így segítve a gyermekek ellátását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában