békéscsaba

2021.07.29. 07:00

Először szól új hangján az orgona

Orgonaavató koncertet tart augusztus 12-én a Páduai Szent Antal-társszékesegyházban, Békéscsabán a Filharmónia Magyarország. A hangverseny az országos OrgonaPont egyik eleme. Ebben a sorozatban több mint 60 városban mintegy 100 koncerttel népszerűsítik tovább a hangszerek királynőjét.

P. G.

A Filharmónia Magyarország augusztus 7-én, az Orgonák Éjszakáján Gyulán, az Almásy-kastély előtt és Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplomban tart ingyenesen látogatható koncertet. Majd a hagyományokhoz híven megrendezik az OrgonaPont sorozatot, mely Békéscsabán is várja a közönséget augusztus 12-én. A Páduai Szent Antal-társszékesegyházban orgonaavató koncertnek lehet részese a közönség.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúrért Felelős Államtitkársága pályázatának köszönhetően több békéscsabai templom orgonáját is felújították. A belvárosi katolikus templom orgonája most először, augusztus 12-én 20 órai kezdettel szólal meg megújult hangján. A hangszer magasztos dallama találkozik a hegedű bensőséges hangjával ezen az estén.

Az orgona mögött Szamosi Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművészt köszönthetjük, míg a hegedűt Gyermán Júlia szólaltatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában