Zsadány

2021.07.21. 16:37

Elkészült az iskolai beruházás látványterve

A megfelelő ütemben halad a családi bölcsőde fejlesztése Zsadányban – mondta Demeter Ottó zsadányi református esperes, emlékeztetve, a helyi református egyházközség 250 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a beruházásra.

L. B.

Újabb csoportszobával bővítik a bölcsődét – így a férőhelyek számát növelik 28-ra –, továbbá fürdetőt, átadót, tárolókat építenek, valamint a korábban meglévő épületet is korszerűsítik. A most épülő épületrész falai immár állnak, a tető szintén elkészült, hamarosan a belső munkák indulnak.

Elmondta, tavaly a Magyar Falu Program keretében csaknem 30 millió forint támogatást kapott a Zsadányi Református Egyházközség közösségi tér kialakítására, átalakítására. A forrásból megújul a gyülekezeti ház: szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, korszerűsítik a tetőt. Demeter Ottó hozzátette, a kormány 650 millió forint támogatást ítélt meg tavaly a helyi egyházközségnek a Zsadányi Református Általános Iskola bővítésére és fejlesztésére. Fontos lépés, hogy elkészült az engedélyes terv, a kiviteli pedig most van folyamatban. Az esperes sorolta: tantermekkel bővítik az intézményt, valamint, hogy biztosíthassák a mindennapi testnevelés feltételeit, tornacsarnokot és mellé tanuszodát építenek, illetve egy étkezőt is.

Dudás Árpád polgármester megmutatta a látványtervet, és azt mondta, a falu életében óriási előrelépést jelent a fejlesztés, benne az, hogy egy akkora tornacsarnokkal bővülhet az intézmény, amibe befér egy kézilabdapálya. A tornacsarnok az A épületrész folytatásaként épülne meg, ahol most a játszótér van, és lenne mellette egy tanuszoda is. Az étkezővel pedig összekötnék az általános iskolát és a szomszédos szociális konyhát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában