magyar falu program

2021.06.29. 13:00

Urnafalat építettek, utcát újítanak fel Zsadányban

Véget értek a munkálatok a zsadányi temetőben, aminek infrastrukturális fejlesztésére ötmillió forintot nyert az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében – mondta Dudás Árpád polgármester.

L. B.

Egy 40 férőhelyes urnafalat építettek, ennek környékét térkövekkel burkolták, továbbá 160 méteren a kerítést is korszerűsítették, ahol kellett, cserélték.

A településvezető hozzátette, az urnás temetkezés díjairól hamarosan dönt a képviselő-testület, és a tervek szerint csak állandó zsadányi lakosoknak biztosítanák ezt a temetkezési lehetőséget.

Arról is beszélt: 5,2 millió forintot kapott Zsadány ugyancsak a Magyar Falu Program részeként a Dózsa György utca további korszerűsítésére. A 913 méterből korábban 701 métert felújítottak belügyminisztériumi támogatásból, most pedig lehetőséget kaptak a fennmaradó 212 méter rendbetételére is három méter szélességben. A kivitelezővel megkötötték a szerződést, a fejlesztés év végéig megvalósul a komoly forgalmat lebonyolító utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában