pályázat

2021.06.15. 07:11

Továbbfejlődik a békési könyvtár

Pályázati forrásból mintegy 19 millió forintnyi fejlesztés valósul meg a Püski Sándor könyvtárban, ami egyszerre szolgálja az intézmény korszerűsítését és a célközönség kiszélesítését – tudtuk meg Kálmán Tibor polgármestertől.

P. G.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) CLLD pályázati konstrukcióján keresztül több közösségi tér kialakítására és megújítására nyílik lehetőség Békésen, ezen munka egyik fontos színtere a könyvtár is.

Erdősné Sági Mária intézményvezető és Kálmán Tibor a fejlesztés helyszínén egyeztetett a részletekről /Fotó: Gazsó János/

Ifjúsági könyvtári rész, kisebb, sokoldalúan hasznosítható, kiscsoportos foglalkozások tartására is alkalmas terek, valamint színpad is várja majd a közönséget. A bibliotéka immár hosszú ideje nem csupán az olvasás, kölcsönzés, hanem a különféle színes kulturális programok színtere is, ebben segíti majd az intézményt a fejlesztés. Ezzel párhuzamosan egy másik, 1,5 millió forintos pályázat segítségével a berendezést is korszerűsítik, így hamarosan egy minden szempontból megújult, a mai igényekhez teljes mértékben igazodó könyvtár várja majd városunk lakosságát­ – olvasható Kálmán Tibor polgármester közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában