Békéscsaba

2021.06.13. 12:26

Támogatást kapnak a város sportolói

Támogatja az önkormányzat az olimpiai kerettag sportolókat, így a súlylökő Tajti-Márton Anitát 4 millió, a gyalogló Kovács Barbarát 1,5 millió és a cselgáncsozó Özbas Szofit 1 millió forinttal – olvasható a város honlapján.

L. B.

Fotó: Shutterstock

Az önkormányzat, a klub és a támogatott sportoló háromoldalú megállapodást kötnek, és a szerződések tartalmazzák, hogy a sportolók számára biztosított forrást az egyesületeknek teljes mértékben a sportolóra kell fordítaniuk.

Arról is döntöttek, a röplabdás lányok idei nemzetközi kupaszereplését 8 millió forinttal támogatják. A nem kiemelt sportszervezetek számára pedig összesen 14,5 millió forintot biztosítanak, az összeg harminc egyesület között oszlik meg. A kosárlabdások 2,4 millió, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület öt szakosztálya 1,9 millió, a súlyemelők 1,5 millió, a dzsúdósok 1,3 millió, a vízilabdások 700 ezret kapnak az önkormányzattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában