Gyula / galériával

2021.06.26. 14:39

Kiemelt szerepet kaptak a megyei termékek a hagyományőrző napon

Gyulai Viharsarki Hagyományőrző Napot rendezett Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesülete szombaton a Wesselényi-tónál. Nyíri Mihály, a szervezet elnöke hírportálunknak elmondta, a pályázati támogatással megvalósuló program legfőbb célja az volt, hogy bemutassák azokat a terméket, amelyeket a város környékén, illetve a megyében készítenek.

P. G.

20210626 Gyula Viharsarki Hagyományörző fesztivál fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

– Magas minőségű, de talán még nem mindenki által ismert különlegességeket állítottunk a középpontba – tette hozzá Nyíri Mihály. Mint megtudtuk, kecskesajt, almaecet, gyümölcslevek, méz, tehénsajt és egyéb tejkészítmények, rétestészták, gyógynövények, lekvárok, vázák és kosarak egyaránt színesítették a palettát.

Helyi termékeket mutattak be /Fotó: Bencsik Ádám/

Kísérő programokban sem volt hiány fellépett Pepe Manó, bemutatót tartott a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub, voltak zenés programok, a gyerekeket például ugrálóvár várta, de mezőgazdasági gépeket is megnézhettek az érdeklődők. Ebédre csülökpörkölt készült. Segítette a rendezvény lebonyolítását a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület. Köszöntőt mondott Kónya István alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában