Tisztítsuk meg az országot!

2021.06.01. 21:00

Kamerákkal előzik meg a szemetelést Sarkadon

Két helyszínen, a Hargita sétány végén, a gázfogadó mellett, illetve a Hajdú utcában ingatlanvédelmi rendszert építenek ki Sarkadon.

L. B.

Ezzel előznék még a hulladék illegális, engedély nélküli lerakását, amire a két, fentebb említett ingatlanon korábban akadt példa. Így hosszú távon biztosítható, hogy szeméttől mentesek legyenek a területek – közölte az önkormányzat.

Mindkét helyszínen elhelyeznek egy nagy felbontású, 360 fokos látómezővel rendelkező térfigyelő kamerát egy tartóoszlopon, valamint négy alacsony felbontású eszközt telepítenek.

Ezekkel az eszközökkel figyelhetik a környék forgalmát a Hargita sétányon és a Bihar utcában, illetve a Hajdú utcában. Továbbá annak érdekében, hogy megakadályozzák az ingatlanokra való behajtást, kézi sorompókat is kiépítenek.

Sarkad polgármestere, dr. Mokán István elmondta: a folyamatban lévő és hamarosan befejeződő beruházásra hatmillió forintos támogatást kapott az önkormányzat a Tisztítsuk meg az országot! projekt keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában