egészségügy

2021.06.13. 13:16

Házi gyermekorvost keresnek Szeghalmon

Júliustól önkormányzati fenntartásban működik a szeghalmi 1. számú gyermekorvosi körzet – döntött a napokban a város.

B. O.

Fotó: Shutterstock

Mint kiderült, dr. Farkas Erzsébet vállalkozó, házi gyermekorvos, aki több mint négy évtizedig gyógyította a szeghalmi gyermekeket, június utolsó napjával befejezi ez irányú tevékenységét. Macsári József polgármester a város nevében elismerését és köszönetét fejezte ki dr. Farkas Erzsébet több évtizedes, magas színvonalú, gyermekek iránt elkötelezett gyógyító tevékenységéért. A városvezető határozata alapján az ellátásról tartós helyettesítéssel gondoskodnak.

– A helyettesítő gyermekorvos megtalálása rendkívül nehéz. Folyamatosan hirdetünk országos és megyei lapokban, szakmai folyóiratokban, megbeszélést folytattunk a berettyóújfalui, a gyulai és a békéscsabai kórházakkal, a számunkra elérhető házi gyermekorvosokkal. Bízunk abban, hogy találunk a rendkívül szigorú jogszabályi előírásoknak megfelelő szakembert – árulta el Macsári József.

Szeghalmon bíznak abban, hogy találnak megfelelő szakembert a feladatra /Shutterstock illusztráció/

Döntés született a szeghalmi bölcsődei, óvodai csoportok számáról is a napokban, a 2021–2022-es tanévre az alábbi létszámokat határozták meg a beiratkozások alapján: a Tündérkert Óvodában öt csoportban 116 fő, a Mesevarázs Óvodában négy csoportban 100 fő, a Szivárvány Óvodában három csoportban 76 fő, míg a Lurkó Bölcsődében öt csoportban 58 fő. Elkészült a tavalyi év gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelés, valamint az éves ellenőrzési jelentés is a városban, melyeket elfogadott, illetve jóváhagyott a városvezető a május végén kelt határozatában.

Macsári József a Szeghalmi Rendőrkapitányság beszámolójáról is hasonlóképp döntött, melyből kiderült, tavaly 151 bűncselekményt regisztráltak a városban. Többek között 26 garázdaságot, 15 lakásbetörést, ennél eggyel több testi sértést, s 2 rongálást jeleztek. Nem volt viszont rablás, autófeltörés, és -lopás, valamint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény sem a városban az előző esztendőben. B. O.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában