Gyula

2021.06.25. 15:27

Bűnösnek mondták ki az ellenzéki politikust

Három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek Galbács Mihály gyulai politikust az elsőfokon eljáró Békéscsabai Járásbíróság csütörtökön – közölte pénteki sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. A bíróság a vádlottat egy évre próbára bocsátotta és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

P. G.

A gyulai városháza

Forrás: gyula.hu

A polgármester a rágalmazási pert egy választási kiadvány miatt indította Galbács Mihállyal szemben, amelyben a vádlott több olyan állítást fogalmazott meg, amelynek értelmében az önkormányzati beruházások során visszaélések történtek, aminek a kiadvány szerint a polgármester is részese volt. Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, Galbács Mihály lejáratókampánya megbukott, mert az ellenzék nagy része elhatárolódott tőle, nem lett közös ellenzéki polgármester-jelölt, és végül Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) jelöltjeként utolsó előtti helyen végzett, illetve képviselőjelöltként is veszített.

– Most pedig lelepleződött a bíróságon a sok hazugság – tette hozzá, majd emlékeztetett arra, Galbácsot 2018 áprilisában kizárták a Fidesz-frakcióból és megfosztották gazdasági tanácsnoki tisztségétől. – Ennek oka alapvetően a gyulai Termál Futball Club elnökeként folytatott korrupciógyanús tevékenysége volt. Ezt követően indult bosszúból a városvezetés ellen a lejárató hadjárat – fogalmazott a polgármester. Mint mondta, Galbács Mihály az eljárás során semmit nem tudott bizonyítani, és csak olyan tanúkat idézett be, akik ellenzéki mozgalmuk önkormányzati képviselőjelöltjei voltak, illetve egy aktivistájukat kérte fel tanúnak.

– Védekezése arra irányult, hogy csak a véleménynyilvánítás szabadságával élt és híresztelésekre hivatkozott, de a bíróság megállapította, becsületsértőt, valótlant állított – folytatta a gondolatot. A jelentős érdeksérelmet azért nem állapította meg a bíróság, mert dr. Görgényi Ernő óriási fölénnyel nyerte a választást.

Galbács Mihály és védője fellebbezett az ítélet ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában