Orosháza

2021.06.17. 18:00

Az olvasó teremt a bibliotékában

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár a közelmúltban megjelentette kiadványát Ahol az olvasó terem(t) címmel. Köztudott, kreatív csapat dolgozik az intézményben, állandó megújulás jellemzi őket, sok újdonsággal lepik meg olvasóikat. Most például ezzel a könyvtártörténeti kiadvánnyal.

Cs. I.

Fotó: Picasa

Erről a bibliotéka Youtube-csatornáján, online számoltak be. Egy sikeres pályázaton, a Nemzeti Kulturális Alapnál nyertek egymillió forintos forrást, és nem tétlenkedtek a pandémia idején sem. Ahogy arról Buzai Csaba igazgató lapunknak mesélt, hihetetlen, de az eltelt immáron hetvenkét esztendőről eddig ilyesfajta feldolgozás, önálló kiadvány még nem jelent meg. Ezért is hiánypótló a kötet.

– Az a célunk, hogy bemutassuk intézményünk történetét és megismertessük az emberekkel sokrétű szolgáltatásainkat. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink (a kutatómunkát és a kiadvány megírását Törköly József végezte, a tördelést és a grafikai munkákat Varjú János) ilyen színvonalas kiadványt készítettek – tette hozzá az igazgató, aki azt is elmondta, hogy a pályázat keretösszegéből a kiadvány megjelentetése mellett új tájékoztató elemeket is vásároltak (megállító táblákat, térelválasztókat, valamint roll-upokat), online katalógusukat pedig teljesen integrálták a könyvtár honlapjába, így még könnyebben megkereshetőek a kikölcsönözni kívánt könyvek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában