oktatási kerekasztal

2021.06.08. 11:10

A tudáshálózati rendszerben látják a fejlődés kulcsát Orosházán

Az orosházi oktatási kerekasztal tagjai első nyilvános ülésüket megtartották kedden, ahol az elnök, Bojtor István köszöntője után dr. Blahó János titkár beszélt a pandémia hónapjaiban elért eredményeikről. Munkájukról a nyilvánosság segítségével adtak hírt. Készült kaidványuk, van honlapjuk. A titkár fontosnak tartja, hogy az intézményekben zajló nevelő-oktató munka eredményei is megjelenjenek, hiszen van társadalmi küldetésük, felelősségük.

Cs. I.

– Aki csak intézményi szinten gondolkodik, az nem a jövőnek dolgozik. Békés megyében is egyedülálló a kezdeményezésünk, a tudáshálózati rendszer. Az innováció, a fejlődés kulcsa ez – hangsúlyozta a titkár, aki beszélt a tehetségprogramokról, arról, miként hoznak a városnak elismerést a világhírű, egykor itt tanult öregdiákok. Őket Orosháza ingyen diplomatáinak nevezte, akik (ha diákvárossá akar válni Orosháza) példájukkal életpályájukkal ebben is segíthetnek.

/A szerző felvétele/

Napirenden volt a munkaterv, a Mi Orosházánk honismereti kiadvány, az Orosházi diákhagyományok javaslat bemutatása. A nyári diák programokról és munkalehetőségekről is szó esett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában