Elek

2021.06.24. 19:15

A Magyar Falu Programmal megállítanák a népességfogyást

Eleken, a városházán tartott fórumot csütörtökön a Magyar Falu Programmal (MFP) kapcsolatban Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, amelyen a Békés megyei 3. számú választókerület kistelepüléseinek polgármesterei, pályázati szakemberei vettek részt.

L.B.

Dr. Kovács József, Szelezsán György és Gyopáros Alpár a fórumon /Fotó: L. P./

Fotó: LP6DMK2

Gyopáros Alpár elmondta, az MFP-vel az a cél, hogy megállítsák a népességfogyást a falvakban, hogy az alapszolgáltatások tekintetében a falvak olyan életminőséget nyújtsanak a helybelieknek, mint a városok. Kiemelte, a hazai forrásból táplálkozó MFP rugalmas, figyelembe veszik az igényeket. A kormánybiztos rendre tart fórumokat országjárás keretében, eddig 300 helyszínen járt.

Dr. Kovács József, Szelezsán György és Gyopáros Alpár a fórumon /Fotó: L. P./

Húsz település van a választókerületben, ezek közül 14 élhet az MFP adta lehetőségekkel – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta ugyanakkor: más pályázatokra is figyelniük kell a településeknek. Szó esett a fórumon a tervezett szennyvízberuházásokról és az M47-esről is.

Szelezsán György, Elek polgármestere elmondta, az MFP keretében 150 millió forint érkezett eddig a városba kilenc fejlesztésre. Hozzáfűzte: egy ekkora településnek minden pályázati lehetőség fontos, hogy olyan szolgáltatásokat és közösségi életet biztosíthassanak, amitől élhető lesz a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában