Semmelweis-nap

2021.06.28. 17:11

A gyógyítókat ünnepelték az orosházi kórházban

Orosházán a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Semmelweis-nap alkalmából ünnepséget tartott hétfőn. Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház intézményvezetője és Dávid Zoltán polgármester is méltatta azt a munkát, erőfeszítést, amit az elmúlt évben végeztek a gyógyítók, majd elismeréseket adtak át.

Cs. I.

Dr. Duray Gergő intézményvezető megemlékezett Semmelweis Ignácról, összegezte az elmúlt évet. Emellett elismerően nyilatkozott arról a kórházban forgatott filmről, amely bemutatta, hogy egy kisvárosi gyógyintézet kollektívája hogyan birkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amelyek a rengeteg nehézség ellenére előre visznek.

– De nem csak a betegágyak mellett folyt megfeszített munka. Hatalmas, összehangolt gépezet a miénk. Köszönet illet minden dolgozót

– hangsúlyozta.

Kaszai Károlyné szakápoló, dr. Hován Csaba orvosigazgató, az SBO osztályvezető adjunktusa is a díjazottak között volt /Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet/

Dr. Becsei László köszöntőjében kiemelte, ebben a minőségében, ezen az ünnepen először van az orosháziak körében. A járvány harmadik hullámára is utalva arról beszélt, a kórház valamennyi munkatársa elhivatottságát bizonyította a legnehezebb időkben. A gyógyító intézmény erejét ez az elkötelezettség adja. Arról is beszélt, hogy a szolgálati jogviszonyról szóló törvény megváltoztatta a megyei intézményi kapcsolattartást.

– Feladat a betegutak rendezése, az ellátó rendszer jobbá tétele. A megyében a lakosságközeli ellátottságon dolgozunk

– fűzte hozzá. Dávid Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki az egyészségügyi dolgozóknak a küzdelmes időszakban bizonyított helytállásukért.

Dr. Duray Gergő és dr. Becsei László ezután elismeréseket adott át. Idén jubileumi jutalomban és szolgálati elismerésben összesen tizenhárom dolgozó részesült. Ők legalább 25 éves közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkeznek. Igazgatói elismerés kapott dr. Kalydy Antónia, Szabó Magdolna, dr. Hován Csaba, Rózsáné Bereczki Katalin, dr. Bihari Brigitta, dr. Sahin-Tóth Gábor, dr. Laurinyecz Mária, valamint a munkaügyi osztály és a COVID-ellátó orvoscsapat.

A folytatásban orvosigazgatói, ápolási igazgatói, gazdasági igazgatói elismerő okleveleket vehettek át a díjazottak. Orosháza önkormányzata évek óta az ünnepségen elismeri a város egészségügyi alapellátásában tevékenykedőket. Dávid Zoltán négy díjat adott át hétfőn. Kiosztották a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a szakszervezet elismeréseit is.

Az intézményvezetőtől a gyógyító személyek mellett kórházi kollektívák is elismerést kaptak: a munkaügyi osztály és a COVID-ellátó csapat.

Orvosigazgatói elismerést vett át dr. Hován Csabától dr. Berecz Emese, dr. Mihalik Mária, dr. Garaczi Éva, dr. Farczádi Csilla Enikő, dr. Dani Győző, dr. Szabó Lilla, a radiológia osztály, a központi műtő kollektívája.

Az ápolási igazgató, Giricz Szilvia is átadott elismeréseket Horváth Erikának, Dombováriné Kovács Erikának, Nagy Mariannának, Barna Zsoltnénak, Rostásné Hovorka Katalinnak, Lancsáné Krizsán Máriának, Szántó Károly Kornélnak, Zsigovits Petrának, Suba Györgynek, Kaszai Károlynénak, Szabóné Ábrahám Editnek, a COVID NIV részleg ápolói csapatának, az aneszteziológiai- és intenzív terápiás osztálynak.

Pető-Farkas Éva gazdasági igazgató is elismerő okleveleket adott át Mogyorósi Mihálynénak, Jandzsó Ferencnek, Fodor Lászlónak, Szabó Zoltán Andrásnak, Pörneki Krisztinának, a szállítási csoport és a központi takarítás kollektívájának.

A város nevében Dávid Zoltán polgármester adott át díjakat: Göbölyné Szemenyei Piroskának, dr. Kalmár Mihálynak, dr. Medgyesi Erzsébetnek, dr. Csabainé dr. Kovács Anikónak.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerését Lakatos Zsuzsannától, a MESZK Békés Megyei Szervezetének területi elnökétől vette ét Kardosné Huszár Ildikó, Pásztor Anna, Szabóné Tóth Anikó.

Átadtak szakszervezeti elismeréseket: a közösségért végzett kiemelkedő munkájáért a gyógyszertár munkatársát, Tóthné Juhász-Nagy Erikát köszöntötte Patakiné Márkus Ágnes, az Orosházi Alapszervezet Szakszervezeti Bizottságának elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában