békés megye

2021.05.08. 06:55

Tudják a vendégek, hogy védettségi igazolvánnyal fogyaszthatnak bent

Feléledtek Csipkerózsika-álmukból megyénk éttermei, kocsmái, egyéb vendéglátóhelyei. A teraszok nyitása után immáron bent is fogyaszthatnak a vendégek, de csak azok, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Az eddigi tapasztalatok szerint a túlnyomó többség betartja az előírásokat.

Nyemcsok László

20210505 Békéscsaba A Kakas kocsmában már bent is kiszolgálják a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Várkonyi Tibor, a gyulai Várkonyi Bisztró és Bár tulajdonosa elmondta, örömmel és bizakodással várták, hogy újra elégedett, mosolygós arcokkal találkozhassanak a teraszok, majd az étterem belső helyiségeinek megnyitása után.

– Dolgozóinkat megtartottuk, így rendelkezésre áll az a létszám, amivel a zárás előtti színvonalat tartani tudjuk – ecsetelte a tulajdonos. – Szép lassan visszatér az élet a rendes kerékvágásba, egyre többen járnak be az otthoni munkavégzés helyett a cégükhöz. Ezáltal újra jönnek hozzánk ebédelni, illetve megnövekedett az esti, étlapos vendéglátás forgalma is. Remélhetőleg a méltán híres gyulai turizmus is új lendületet kap, ebből pedig mi is profitálhatunk­.

A Kakasban Pauló Edit felszolgáló várta a vendégeket /Fotó: Imre György/

Várkonyi Tibor kiemelte, szinte mindenki oltáspárti a személyzetben, és többségük már fel is vette a vakcinát.

Ugyanakkor maszkot visel minden felszolgáló, és ezt azoknak a vendégeknek is fel kell venniük, akik a teraszról – védettségi igazolvány hiányában – a mosdóba mennek, vagy csak bármilyen okból belépnek az étterem benti részeibe­.

Gazsó Mátyás, a békéscsabai, Andrássy úti Borozó üzemeltetője hírportálunknak elmondta, az újranyitott terasz varázsa rengeteg vendéget vonzott, azóta pedig beállt egy normál forgalom.

– Eddig az időjárás nem nagyon segítette a kinti helyfoglalást, immáron azonban ez sem akadály, mert bent is fogyaszthatnak vendégeink – hangsúlyozta Gazsó Mátyás. – Az is fontos, hogy a késő esti nyitvatartást is kitolhattuk. Sokan ugyanis a munkaidő letelte után találkoznak és szórakoznak itt barátaikkal, egy esti séta, bevásárlás, közös sportolás után térnek be hozzánk.

A gyulai Várkonyi Bisztró és Bárban a napokban újra megnövekedett az esti, étlapos vendéglátás forgalma is /Fotó: Lehoczky Péter/

Scholtz Endre békéscsabai festőművész kiemelte, már birtokba vették a Borozót a Mókus őrs tagjaival dr. Borka Sándortól Kohári Imréig. Egyszer egy héten találkoznak, megbeszélik, kivel mi történt, nézelődnek a sétálóutcán, és nem mulasztják el a közös lottó feladását sem.

– A hajdani klubhangulatot hoztuk vissza – emelte ki Scholtz Endre. – Igényes körülmények között koccinthatunk, beszélgethetünk. A lottónál kettesnél többre sose telt, de remélhetőleg még rengeteg időnk van az ötösre.

Uhrin Péter három különböző stílusú vendéglőt üzemeltet Csabán. A Kakas ősrégi hely, a helyiek egyik legrégibb és kedvenc találkozóhelye. A Szünetbe szívesen járnak egyetemisták, főiskolások is, az Éden pedig a még fiatalabb korosztály találkozóhelye.

– A bezárás idején mindenhol felújításokat végeztünk el, hogy még vendégbará­tabb környezetet biztosíthassunk – ecsetelte Uhrin Péter. – Fennmaradni pedig továbbra is úgy lehet, ha napi rendszerességgel foglalkozunk azzal, amit a hozzánk betérők szeretnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában