galériával

2021.05.30. 19:55

Színes programokkal várták a legkisebbeket Békés megyében

Megyeszerte a legkülönfélébb programok várták a kisebbeket a gyermeknapon. Volt, ahol már szombaton elkezdték a különféle rendezvényeket. Többek között bábelőadással, koncertekkel, foglalkozásokkal készültek a gyerekeknek.

Hírlap-összeállítás

20210530 Gyula Gyereknap a vár körül Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: Imre György

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, vasárnap Békéscsabán kézműveskedés és robotlabirintus is várta a gyerekeket. A battonyaiak a szeszélyes időjárással szemben bizonyítottak, Kisdombegyházon pedig az utcák kacagással teltek meg, vonatoztak a legkisebbek.

Gyulán a várkert adott otthont a gyermeknapi programoknak vasárnap délután. Katona Katalin, a szervező Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hírportálunknak elmondta, nagyon örülnek, hogy megteremthették a lehetőségét annak, hogy a családok együtt lehessenek.

– A gyermek az élet legnagyobb ajándéka az év minden napján, mi pedig igyekeztünk olyan programokat és műsorokat összeállítani, amelyek vonzóak a számukra, illetve szüleik és nagyszüleik számára egyaránt

– hangsúlyozta Katona Katalin.

A vasárnap délutáni eseménysorozat a helyi Hanta Banda zenekar hangulatos fellépésével kezdődött, amit a Bizseri Bábcsoport gyermekelőadása követett. Délután négy órakor a legkisebbek körében nagyon kedvelt Tompeti és Barátai léptek színpadra.

Kitáncolhatták magukat a kicsik /Fotó: Imre György/

Ezt követően érdekes hangszerbemutatóba kapcsolódhatott be Gyalogné Veres Katalin és tanítványai közreműködésével a szép számú érdeklődő. Gyulai Város Egyesített Óvodájának flashmobját, táncát pedig a már hagyományos óriási csokitorta kiosztása követte. A kísérő programok közt játszóház, ugráló- és légvár, ingyenes lufiosztás is várta a gyerekeket.

Békésen a sportcsarnokban és a rendezvénytéren egyaránt várták programok a gyermekeket. Köszöntőt mondott Kálmán Tibor polgármester. A sportcsarnokban mini koncertet adtak a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai. A Léghajó Meseszínház a Ludas Matyit mutatta be, amit Hevesi Imre zenés gyermekműsora követett. Szabadtéren is több lehetőség szolgálta a kikapcsolódást.

Orosházán gyermeknap alkalmából szombaton zenés programra várták a kicsiket a Petőfi művelődési központba. Vasárnap Játékos tudomány címmel interaktív kiállítást rendeztek ugyanott. Délután pedig az Árpád-kertben édesség- és játékárusok, ugrálóvár, kézműves alkotóház, színezők, ugróiskola is szórakoztatta a látogatókat. A Langaléta Garabonciások is élményt jelentettek, ahogy a nap meglepetése, a vonatozás.

A kisvonatot – Dávid Zoltán polgármester kérése alapján – a Városüzemeltetési Zrt. készítette fel és biztosította a gyermeknapra. A járványügyi helyzetben is szerettek volna kedveskedni a gyermekeknek ezen a jeles napon.

– Úgy gondolom, a vonatozás sokaknak szerezhetett örömteli perceket vasárnap, kiegészítve a művelődési központ programjait – tette hozzá a városvezető.

A dottó ingyenesen szállította a gyerekeket. A református iskola előtti megállójából indult, a belvároson át utaztatta a kicsiket.

A meglepetések sorához csatlakozott Gyopárosfürdő is: május utolsó vasárnapján 14 éves korig ingyenes volt a belépés a fürdőbe.

Szarvason két helyen is lehetett gyermeknapozni idén, hiszen a Cervinus Teátrumban és az állatparkban is programokkal várták a legkisebbeket. A Cervinusban a családok mozizhattak, de fellépett a Bojtorján együttes, Gyermekkorom legszebb nyara című műsorával, illetve Kepenyes Pál fúvószenéről szóló előadására is többen kíváncsiak voltak. Mindeközben egésznapos kreatív foglalkozások zajlottak többek közt Kelcsi Saroltával, Lestyán Zsuzsannával, Szarvas Város Barátainak Körével, az Aranykor Szarvasi Nyugdíjas Egyesülettel és a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületével.

A Körösvölgyi Állatparkban pedig minden gyermek figyelmét megragadták a park csodálatos élőlényei a mókustól, a vaddisznón keresztül, az európai bölényig és a szürke farkasig. Beszámolójukból kiderült, gyermeknap alkalmából az Anna-liget élő mesekönyvvé változott a kicsik kedvéért, és a park lakói „vonultattak fel” ismert és kevésbé ismert állatos históriákat. Továbbá idén is előálltak az állatpark gyerekek által kedvelt járművei, az állatgondozói kistraktorok és az elektromos kocsi, emellett volt kirakó, logikai játékok, célbadobó és színező foglalkozás is.

Szeghalmon sem maradtak városi gyermeknap nélkül a kicsik: többek között kisvonat, tűzoltóbemutató, csúszdák, pónilovaglás, arcfestés és bábelőadás várta őket és szüleiket. Mindezek mellett a Szeghalmi Mazsorett Együttes, valamint a Kuna Vali és a Fourtissimo zenekar mesekoncertje szórakoztatta a vasárnapi rendezvény látogatóit.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gyermeknapi-kivansagokat-teljesitettunk-bekesben-3998269/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában