nyitás

2021.05.23. 06:55

Sokan mártóztak meg a Gyulai Várfürdő medencéiben

Sok százan, ezernél is többen látogattak el a Gyulai Várfürdőbe a szombati nyitás napján. Kifejezetten nagy számú vendég érkezett Budapest környékéről, akik hírportálunknak elmondták, már nagyon várták, hogy ismét megmártózhassanak a fürdő medencéiben.

Papp Gábor

20210522 Gyula Kinyitott a Gyulai Várfürdő fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Nem sokkal szombaton délelőtt tíz óra előtt érkeztünk meg a Gyulai Várfürdőhöz. A nyitás hatása láthatóan éreztette a hatását az egész városban, egyrészt a fürdő előtti parkoló már erre a viszonylag korai időpontra is szépen megtelt. Másrészt, nagyon sokan sétáltak a közeli vár és a kastély előtt, ahogy a létesítmény felé érkező vendégek jelentős száma is mutatta, hogy valami régen várt, fontos dolog kezdődött el ismét Gyulán. A fürdő Facebook oldalán ekkor már beszámoltak arról, hogy az első vendégek 6 órakor „futottak” be, és az uszodát vették birtokba.

A családosok is nagyon várták már a fürdő nyitását /Fotók: Bencsik Ádám/

A védettségi igazolvány bemutatását követően gyorsan és rugalmasan jutottunk be mi is a Gyulai Várfürdőbe, ahol ezt követően a Vácról a megyei városba látogató Gál Henriettával és családjával váltottunk néhány szót. A fiatal hölgy férjével és három fiával utazott a pünkösdi hosszú hétvégére Gyulára.

Mint elmondták, kifejezetten kedvező szállásajánlatot találtak az egyik hotelben, ami kapóra jött, hiszen visszatérő vendégek, és nagyon megszerették a fürdővárost előző látogatásuk alkalmával. A Gyulai Várfürdő pedig az AquaPalotával, a fedett családi élményfürdővel véleményük szerint nagyon ideális hely a családosoknak.

A kültéri fürdőknél egy budapesti-kecskeméti baráti társasággal beszélgettünk elsőként. Az egyik hölgy hírportálunknak elárulta, hogy a ’80-as évektől folyamatosan visszatérő vendég a Gyulai Várfürdőben. A csapat összes tagja kedveli a várost, és amikor keresték ezekre az ünnepi napokra a célpontjukat, akkor közös nevezőként szinte azonnal Gyula merült fel.

Turavics-Pintér Kinga és Turavics Sándor a Pest megyei Üllőről érkezett egy péntektől vasárnapig tartó kikapcsolódásra Gyulára.

– Egyszerűen imádjuk a várost – fogalmaztak a fiatalok kérdésünkre. – A fürdő egészen kiváló, a város csendes és kellemes, miközben kiválóan el lehet tölteni az időt. Az összes látványosságot és attrakciót – amiből egyébként akad szép számmal – egy-egy sétával elérhetjük. Gyula nagyon jó hely, hosszú évek óta minden évben eltöltünk itt legalább pár napot.

Közben folyamatosan érkeztek a vendégek. Egy kedves fiatal pár szinte velünk közösen járta végig a fürdőt, és elismerően újságolták egymásnak, hogy az egész napot kiválóan el tudják majd tölteni a különböző medencékben.

Ezt követően beszélgettünk Endrédi Istvánnal és a gyulai kötődésű Kaczkó Enikővel. A pár Budapesten él, de mint elárulták, nagyon gyakran járnak Gyulára. A fiatalember elmondta, Enikőnek is köszönhetően nagyon megszerette, imádja Gyulát, a kedvenc városa lett az évek alatt. Ők is várták, hogy ismét megmártózhassanak a fürdő medencéibe. Enikő egyébként korábban gyulai színekben úszott, és több remek eredményt is elért.

Sokan várták már a nyitást

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója hírportálunknak elmondta, több mint ezren látogattak el hozzájuk szombaton, ami nem teljes telt ház, közepes háznak számít. A szakember kérdésünkre kifejtette, a visszajelzésekből és az előzetes megkeresésekből is érzékelhető, hogy az emberek már kiéheztek arra, hogy ismét felkereshessék a fürdőt, a gyógyvízre is sokaknak „fájt már a dereka”. Kun Miklós felvetésünkre kitért arra, hogy a helyi és környékbeli vendégek mellett a legtöbben általában Budapestről és környékéről, Kelet-Magyarországról, a környező településekről és Romániából érkeznek.

– A szállodák többségében sok a belföldi vendég, de annak érezhető a hatása, hogy a romániai turisták egyelőre nem jöhetnek. Ez nálunk is látszódik a számokban, illetve a visszajelzések szerint az apartmanokban is, ahol többségében megszállnak – tette hozzá. A Várfürdő szombaton este, 8-tól 11-ig már kedvezményes éjszaki wellness-lehetőséggel is várta az érdeklődőket. A fürdő egyébként szombattól mindennap fogadja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában