felújítás

2021.05.13. 18:08

Pénteken nyithat a termálfürdő Nagybánhegyesen

Magyar­ország legkisebb, legolcsóbb termálfürdőjeként emlegetik a nagybánhegyesiek méltán híres, különleges fürdőjét.

Cs. I.

Forrás: Farkas Sándor/Facebook

Nagybánhegyes egyetlen, tágas medencéjében sokan élvezik a víz jótékony gyógyhatását. Itt a termálvíz először 1971-ben tört fel. Voltak azóta apróbb felújítások, komolyabb beruházásra azonban nem nyílt lehetőség.

Farkas Sándor polgármester tavaly ősszel örömének adott hangot, mert sikerült 9 millió forintos támogatást elnyerniük. Ebből a medence körüli árnyékolótetőt újították fel. Közben megnövelték a napozásra és a pihenésre rendelkezésre álló területet, és kialakítottak pihenősávot is a medence körül. Az eredeti összeg nem fedezte a teljes építési költséget, ezért a képviselő-testület egységes döntése alapján további milliókkal, önerővel és példás dolgozói hozzáállással, kemény munkával hozzájárultak a tetszetős végeredményhez.

– Pénteken kinyithat a kis fürdőnk. Nagyon sokan várják már ezt a pillanatot – tette hozzá Farkas Sándor. Megjegyezte azt is, bíznak abban, hogy a komoly ráfordítás meghozza a település számára a várt eredményt. Remélik, megelégedéssel távoznak majd tőlük a hozzájuk érkező vendégek. Kiderült, még mindig ezer forint alatt van a belépőjegy ára is. Térkövezett parkolóba állhatnak a személygépkocsival érkezők. A fürdő épületében végzett felújítási munkáknak köszönhetően pedig a belső fogadótér is vendégcsalogatóvá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában