Koronavírus Békésben

2021.05.21. 11:49

Megkezdődött a parkolóautomaták visszaállítása a fürdővárosban is

Megkezdődött Gyulán a parkoló automaták visszaállítása. A munkálatok pénteken is folytak – tájékoztatott Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

P. G.

20210521 Gyula Újra fizetni kell a parkolásért fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány nem hosszabbítja meg a vasárnap éjfélkor lejáró ingyenes parkolást, keddtől újra fizetni kell azért az egész országban.

Daróczi László megkeresésünkre elmondta, kedden már az eszközök meghatározó része működni fog Gyulán, míg csütörtökre már valamennyi automatát üzembe állítják a városban. Szólt arról is, hogy nagyon sok kérdés érkezik hozzájuk a parkolás díjmentességének megszűnésével, valamint a bérletek érvényességével kapcsolatban.

Ezzel kapcsolatban a szakember kifejtette, a bérletek keddtől annyi idővel hosszabbodnak meg, amennyit a bérlet tulajdonosa a díjmentesség életbe lépésével nem tudott igénybe venni. Egészen pontosan azon gépjárművek tulajdonosai számára, akik a Gyula városában lévő fizető parkolóhelyek igénybevétele érdekében 2020 november 4-e és 2021. május 23-a közötti időszakban érvényes parkolóbérlettel rendelkeztek, bérletük érvényességi idejét meghosszabbítják a 2020. november 4-e és a bérlet lejárta közötti napok számával, de legfeljebb 202 nappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában